Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

З 25 липня діє обов’язковий для зберігання перелік документів, отриманих внаслідок надання електронних довірчих послуг

Реклама

25 липня набрала чинності урядова постанова від 23 липня 2024 року № 842, якою затверджено перелік документів та електронних даних, отриманих у зв'язку з наданням електронних довірчих послуг, що підлягають постійному зберіганню.

Згідно з документом до вищезазначеного переліку входять:

Документи в електронній формі:

  • договори, на підставі яких користувачам електронних довірчих послуг надавалися електронні довірчі послуги;

    • документи, на підставі яких були сформовані, блоковані, поновлені, скасовані сертифікати відкритих ключів (якщо такий спосіб передбачений регламентом роботи надавача електронних довірчих послуг).

    Документи в паперовій формі:

    • договори, на підставі яких користувачам електронних довірчих послуг надавалися електронні довірчі послуги;

      • документи, на підставі яких були сформовані, блоковані, поновлені, скасовані сертифікати відкритих ключів.

      Електронні дані:

      • сертифікати відкритих ключів, реєстр чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів;

        • інформація виключно в електронній формі, на підставі якої користувачам електронних довірчих послуг надавалися електронні довірчі послуги, у тому числі на підставі якої були сформовані, блоковані, поновлені, скасовані сертифікати відкритих ключів, яка не підпадає під визначення "документи в електронній формі".

        Постановою також затверджено Порядок передачі обслуговування користувачів електронних довірчих послуг, з якими кваліфікований надавач електронних довірчих послуг, що припиняє діяльність з надання кваліфікованих електронних довірчих послуг, уклав договори про надання кваліфікованих електронних довірчих послуг, до іншого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

        Як пришвидшити підготовку договорів? В LIGA360 є найпопулярніші драфти угод, можливості спільної роботи з текстом, пошук помилок та флоу погодження. Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

        Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

        Залиште коментар
        Увійдіть щоб залишити коментар
        Увійти
        Підпишіться на розсилку
        Головні новини і аналітика для вас по буднях

        Схожі новини