Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

«Навігатори Інновацій»: у Києві відбулася конференція, присвячена передовим технологіям у бізнесі

24 липня 2024, 18:12
111
0
Автор:
Реклама

Подія в Києві об'єднала спікерів з Google, monobank, МХП, ДТЕК, GlobalLogic, Мінцифри тощо задля обговорення інновацій, що здатні трансформувати бізнес в Україні. Як це було? Розповідаємо нижче.

17 липня Juscutum спільно з IT Ukraine Association провели конференцію «Навігатори інновацій. Змінюй правила гри». Захід зібрав провідних представників бізнесу та держави для обговорення актуальних технологічних тенденцій, які здатні допомогти українським компаніям підвищити ефективність, конкурентоспроможність та здатність адаптуватися до швидких змін на ринку. Подія мала на меті створити динамічне ком'юніті інноваторів, де учасники могли б обмінюватися ідеями, досвідом та найкращими практиками впровадження новітніх технологій у бізнес-процеси.

Захід відкрила партнерка та CEO Juscutum, Ірина Біляєва. Ірина привітала учасників події та підкреслила важливість інновацій для розвитку бізнесу в нашій країні.
«Кожного дня ми як юридична компанія спілкуємося з великою кількістю підприємців - з представниками як IT-бізнесу, так і реального сектору економіки. І ми бачимо, що питання масштабування та розвитку в сучасному світі тісно пов'язане з впровадженням інновацій. Саме інновації можуть стати тією рушійною силою, яка буде штовхати бізнес вперед і дозволить нашій економіці розвиватися»
, - зазначила Ірина.

Далі на учасників події чекало інтерв'ю з-за океану з Арсаланом Мосенія, співзасновником та технічним керівником платформ генеративного ШІ в Google Cloud, викладачем Нью-Йоркського університету за напрямком Advanced Deep Learning та доктора філософії Прінстонського університету за спеціальністю «Прикладний штучний інтелект».

Під час діалогу з Арсаланом вдалося обговорити останні досягнення в галузі штучного інтелекту, підхід до етичних міркувань та питання адаптації університетів і освітньої системи США до нової ери ШІ. Також спікер проаналізував наступні великі тренди в застосуванні АІ та розповів, як бізнесу підготуватися до цих тенденцій, щоб випередити конкурентів.

Наступною в програмі заходу була панельна дискусія «Цифрова еволюція в бізнесі», до якої долучилися Петро Білик, керівник практик Технологій та інвестицій, AI, CIO Juscutum, Андрій Бродецький, інвестиційний аналітик Horizon Capital, Микола Максименко, співвласник, CTO стартапу Haiqu, Максим Чеховський, Chief Business Development Officer AIN.UA, Артем Скрипник, CEO FAVBET Tech та Ігор Маркевич, керівник хабу Європейського інституту інновацій та технологій в Україні, Program lead IT Arena 2024.

Під час дискусії спікери обговорили вплив цифровізації та інноваційних технологій на різні галузі бізнесу. Артем Скрипник підкреслив, що «перед впровадженням будь-якої інновації слід розуміти, які цілі ви переслідуєте та які проблеми ви прагнете вирішити». Спікери зазначили, що технологія штучного інтелекту є безсумнівно трендовою у всьому світі, і це не є поганим явищем. Однак варто пам'ятати, що впровадження ШІ не повинно бути формальністю або лише спробою підвищити привабливість компанії. Технологія ШІ має надавати реальну цінність продукту та бізнес-процесам. Іншими словами, ШІ повинен бути інтегрований у бізнес-моделі та стратегії таким чином, щоб дійсно приносити суттєві переваги. В завершенні дискусії експерти оптимістично наголосили на тому, що в центрі будь-якої інновації все одно залишатимуться люди.

Інтерв'ю з Дмитром Шимківим, відомим топ-менеджером у галузі інновацій та екс-генеральним директором «Майкрософт Україна», було не менш цікавим. Під час свого виступу Дмитро наголосив на важливості готовності перших осіб компаній до інновацій. Також він підкреслив, що Україна має надзвичайно комфортні умови для технологічних експериментів і відсутність регуляторних бар'єрів створює сприятливий клімат для запуску нових інноваційних проєктів.

До панельної дискусії «Стратегія економічного розвитку» долучилися Дмитро Палющенко, керівник практики Супроводу бізнесу в Juscutum, Наталя Денікєєва, директорка директорату розвитку IT-індустрії у Міністерстві цифрової трансформації, керівниця проєктного офісу Дія.City, Олексій Рябчин, експерт у сфері євроінтеграції, енергетики та клімату, Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки, Марія Шевчук, виконавча директорка Асоціації «IT Ukraine», Євген Мецгер, голова правління Укрфінжитла та Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Учасники дискусії обговорили тему синергії між бізнесом, державою та громадськістю. Розібрали правові та регуляторні виклики, пов'язані з інноваціями, а також їх шляхи вирішення. Окрім цього, спікери проаналізували тему залучення інвестицій в український бізнес, створення цифровізованої іпотеки, тенденції розвитку IT-галузі в умовах повномасштабного вторгнення та актуальні напрямки в освіті та науці нашої держави.

Ніна Левчук, керівниця кластеру відділу продажів у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід та Африка) в компанії Google, виступила з Case Study на тему «Лідерство в епоху АІ». Ніна поділилася конкретними порадами для очільників компаній, які інтегрують штучний інтелект у свої процеси. Спікерка відзначила, що зараз важливо звертати увагу на те, як ШІ впливатиме на економічну кон'юнктуру, політику, регуляторику, етику та конфіденційність даних.

Далі на учасників події чекала панельна дискусія «Інновації для традиційних бізнесів: Збереження конкурентоспроможності в епоху змін». На цю тему дискутували Кирило Бондар, партнер та CFO в UDP Renewables та UNIT.City, кандидат економічних наук, Тарас Гошовський, директор з інформаційних та діджитал технологій МХП, Тарас Лобода, директор департаменту інформаційної безпеки в Universal Bank | monobank, Дмитро Головчук, керівник доставки LOKO! (Fozzy Group), Ігор Полич, CEO Devlight та Андрій Бондар, менеджер з інновацій у ДТЕК, керівник напрямків водневих технологій та блокчейну.

У своїй частині спікери проаналізували, як інновації можуть допомогти традиційним галузям бізнесу адаптуватися до нових викликів та зберегти конкурентоспроможність. Вони наголосили на тому, що впровадження новітніх технологій дозволяє підвищити ефективність виробничих процесів, оптимізувати витрати та покращити взаємодію з клієнтами.

Дмитро Кошельник, шеф-редактор Vector, виступив із Case Study на тему «Як бізнесу розповісти про свої інновації та цінність продукту так, щоб зрозуміли всі?». Під час своєї доповіді Дмитро наголосив, що навіть найінноваційніший продукт не матиме успіху, якщо про нього не дізнається цільова аудиторія. Також спікер підкреслив важливість визначення мети комунікації. Перед тим як почати просування, бізнеси мають чітко усвідомити, кому вони хочуть розповісти про свій продукт, навіщо це роблять і яких результатів прагнуть досягти. На завершення свого виступу Дмитро зазначив, що варто уникати надмірного використання терміну «інноваційний», оскільки це слово втрачає свою цінність, якщо воно не підкріплене конкретними прикладами та доказами.

І останнім на сцену вийшов Владислав Ткачук, директор з маркетингу GlobalLogic Ukraine, із Case Study «Смартфон на колесах стає ближчим. Як пришвидшити розробку автомобільного ПЗ на 60%. Кейс GlobalLogic». Владислав розповів про інновації в автопромі і поділився тим, як цифрові технології сьогодні змінюють досвід користування авто.

Подія «Навігатори інновацій. Змінюй правила гри» стала важливою платформою для обміну досвідом і налагодження співпраці між представниками різних галузей бізнесу, що прагнуть залишатися на передових позиціях технологічного розвитку та економічного прогресу. Дякуємо кожному, хто взяв участь у конференції та сприяв її успіху.

Усі бажаючі можуть переглянути відеозапис події за посиланням.

Організатори події: Juscutum

Partners: IT Ukraine Association, FAVBET Tech, Devlight, Trustee Plus: cryptoneobank

HR partner: MI Agency

Water partner: Моршинська

Gift partner: Gifty

Media partners: AIN, Mind, Vector, SPEKA, Dev.ua, LIGA ZAKON, Liga.net, PaySpace Magazine, iSIGHT, UAFIC, Diia.City.Union, Економічна Правда

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Читайте також:

Набув чинності Закон про правотворчу діяльність, який визначає ієрархічну систему нормативно-правових актів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини