Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив технічний регламент щодо безпечності хімічної продукції

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив технічний регламент щодо безпечності хімічної продукції, що спрямований на побудову національної системи управління хімічною продукцією за європейськими стандартами. Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.
Зазначається, що таким чином Україна імплементує норми європейського Регламенту REACH, мета якого:

  • забезпечити високий рівень захисту здоров'я людей та довкілля від потенційних ризиків, пов'язаних з хімічними речовинами;

  • одночасно сприяти вільному обігу цих речовин.

Ключовою вимогою регламенту є обов'язкова реєстрація всіх хімічних речовин, що виробляються, імпортуються та надаються на ринку в Україні в обсягах понад одну тонну на рік. Вона є основою регламенту, спрямованою на збір інформації про властивості та безпечне використання хімічних речовин. 

Процес реєстрації складається з декількох детально врегульованих етапів. Реєстрація забезпечує створення бази даних, яка містить інформацію про властивості, ризики та безпечне використання хімічних речовин. Ця інформація надається до Міндовкілля, яке використовує її для оцінки ризиків і розробки заходів з управління цими ризиками. 

«Дуже важливо, що норми Технічного регламенту застосовуються до всіх хімічних речовин: не лише до тих, що використовуються в промислових процесах, а й до тих, що використовуються у повсякденному житті. Наприклад, у засобах для чищення, фарбах, а також у таких предметах, як одяг, меблі та електроприлади. У довгостроковій перспективі найбільш небезпечні хімічні речовини мають бути замінені безпечнішими» - зазначила заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Читайте також: Кабмін дозволив проводити певні види публічних закупівель без відкритих торгів

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини