Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони затвердило обсяги надання домедичної допомоги: 19 липня наказ набрав чинності

Реклама

Міністерство оборони затвердило обсяги надання домедичної допомоги для різних рівнів підготовки військовослужбовців та співробітників Сил оборони та безпеки держави.

Нові норми введені наказом Міноборони від 29 червня 2024 року № 436, який набрав чинності 19 липня.

Зазначені обсяги визначають об'єм домедичної допомоги, яку надають військовослужбовці та співробітники сил безпеки і оборони під час ведення бойових дій, виконання бойових та спеціальних завдань, здійснення заходів з національної безпеки та оборони, а також підготовки складових Сил безпеки і оборони до застосування за призначенням.

«Встановлення обсягів домедичної допомоги - це вкрай важливий крок, якому передувала велика робота із західними партнерами, бойовими медиками та представниками профільних громадських організацій. Документ опрацьовано з Генштабом, представниками видів, окремих родів військ (сил), а також інших складових Сил оборони та безпеки. Наразі маємо систему, яка акумулює найкращий досвід України та країн НАТО. Це дозволить зберегти життя та здоров'я наших захисників на фронті та підвищити якість підготовки з тактичної медицини», - наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Згідно з документом домедична допомога розширена поділяється на три рівні: базовий, середній та вищий.

Базовим рівнем домедичної допомоги розширеної повинні володіти усі без винятку офіцери, а також після проходження відповідної фахової підготовки або курсу підвищення кваліфікації військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу.

Середній рівень домедичної допомоги розширеної надається військовослужбовцями після проходження відповідної фахової підготовки.

Вищий рівень домедичної допомоги розширеної надається військовослужбовцями після здобуття ними середнього рівня домедичної допомоги розширеної та проходження відповідного курсу підвищення кваліфікації.

Також у додатку до документа міститься перелік лікарських засобів, що застосовуються для надання допомоги постраждалим.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини