Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений законопроект про місця для паління

14 квітня 2010, 14:53
1610
0
Реклама

Законопроектщо уточнює правила паління в громадських місцях, зареєстрований у ВР під № 6018. Автор законопроекту - народний депутат від ПР Юрій Мирошниченко.

Законопроектом, зокрема, пропонується ввести в Законі "Про заходи по попередженню і зменшенню вживання тютюнових виробів і їх шкідливої дії на здоров'ї населення" визначення спеціального місця для паління у будівляхпід яким розуміється ізольоване приміщення, розташоване так, щоб тютюновий дим не поширювався на іншу територію, обладнане протипожежними засобами, засобами видалення тютюнового диму, інформацією про шкоду паління. Крім того, запропоновано ввести визначення місця для паління на відкритих територіях. Це окремо розташований майданчик, що знаходиться на відстані не менше 10 метрів від вікон або під'їздів житлових і виробничих приміщень, зупинок маршрутних ТС, дитячих майданчиків і інших місць, визначених рішенням місцевих рад.

Крім того, передбачається, що готелі зобов'яжуть 50 % номерів відводити для некурящих. Порушення цих вимог, а також порушення вимог для ресторанів відносно виділення 50 % площ під приміщення для некурящих і порушення вимог для відведення спеціальних місць для паління каратиметься штрафом від однієї до п'яти тисяч гривен.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини