Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Раді зареєстровано законопроєкт щодо спрощення приєднання до електромереж

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 11392 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення господарської діяльності".

"Враховуючи сучасні виклики для енергетичної системи та економіки України в цілому, спричинені збройною агресією російської федерації проти України, існує необхідність спростити умови ведення господарської діяльності у частині приєднання замовників до електричних, газових, теплових мереж та мереж централізованого водопостачання", - вважають ініціатори законопроєкту.

Законопроєктом передбачається:

  • надання замовнику послуги з приєднання до електричних мереж права бути виконавцем робіт з проєктування та будівництва лінійної частини нестандартного приєднання та/або створення потужності; встановлення оптимальних технічних характеристик стандартного приєднання до електричних мереж;

  • встановлення можливості бронювання потужності для будівництва вітрових електростанцій;

  • збільшення верхньої межі потужності генеруючих установок активних споживачів;

  • встановлення вимог до геодезичної інформаційно-технічної системи (ГІС) і можливості її інтеграції до загальнонаціональної та порталами у сфері будівництва, визначення переліку технічної інформації про інженерні мережі, яка підлягає оприлюдненню;

  • створення умов для пришвидшення отримання замовником вихідних даних для проєктування та будівництва робіт, необхідних для приєднання до інженерних мереж.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Читайте також: Кабмін дозволив проводити певні види публічних закупівель без відкритих торгів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини