Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив правомірність застосування штрафу за порушення строку сплати грошового зобов'язання

Реклама

Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду у постанові від 19.06.2024 у справі № 826/6809/18 підтримано позицію контролюючого органу щодо правомірності прийнятого податкового повідомлення-рішення, яким до платника за порушення строку сплати грошового зобов`язання з рентної плати за користування надрами для видобування природного газу застосовано штраф у розмірі 10 % за платежем рентна плата за користування надрами для видобування природного газу в сумі 1565772,67 грн. Про це повідомила пресслужба ДПС.

Як встановлено судами та підтверджується матеріалами справи, внаслідок невиконання позивачем податкового зобов`язання зі сплати  податкового зобов`язання по рентній платі за користування надрами для видобування природного газу утворилась податкова заборгованість.

За загальним правилом відповідальність за неналежне виконання податкового обов`язку несе платник. Із загальних положень статті 38 Податкового кодексу України також випливає, що належним виконанням податкового зобов`язання є сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов`язань. Таким чином, Верховним Судом наголошено, звільнення платника від відповідальності за порушення строків погашення податкового зобов`язання не свідчить про звільнення від обов`язку виконати податкове зобов'язання.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та «чорних реєстраторів». Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Читайте також:

Мін'юст пояснив, що таке афідевіт та як його оформити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини