Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ухвалив постанову, яка дасть змогу відображати в Дії медичні дані

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою затвердив зміни у функціонуванні електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), - у ній впроваджується особистий кабінет пацієнта.

Міністерство охорони здоров'я роз'яснило, що це рішення дасть змогу пацієнтам самостійно взаємодіяти з ЕСОЗ.

«Обрати сімейного лікаря, укласти чи розірвати декларацію, управляти своїми персональними даними у разі, приміром, зміни паспортних даних чи номера телефону - найперші можливості, передбачені в особистому кабінеті пацієнта. Рішення про його запровадження ... ухвалили члени Уряду. Плануємо, що згодом функціонал особистого кабінету пацієнта буде розширено відповідно до потреб пацієнтів», - повідомив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

У міністерстві нагадали, що електронна система охорони здоров'я є двокомпонентною системою. Вона складається з центральної бази даних та електронних медичних інформаційних систем (МІС).

Запуск функціональних можливостей особистого кабінету пацієнта передбачає, що пацієнт відтепер матиме доступ до власних персональних даних, які зберігаються у центральній базі даних ЕСОЗ.

Доступ буде забезпечуватися у кілька способів: через електронні медичні інформаційні системи (МІС) та Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі мобільний додаток порталу «Дія» (Дія). Вхід до ЕСОЗ пацієнт здійснюватиме із застосуванням власного електронного підпису.

На першому етапі впровадження користувачі особистого кабінету пацієнта зможуть:

  • самостійно зареєструвати себе як пацієнта в центральній базі даних ЕСОЗ;

  • самостійно подавати декларації про вибір лікаря (сімейного лікаря, терапевта чи педіатра), переглядати раніше подані декларації, а за потреби - розірвати декларацію з лікарем;

  • у разі необхідності - змінити свої персональні дані, що містяться в центральній базі даних ЕСОЗ (до прикладу, прізвище після одруження).

За повідомленням Урядового порталу

Нова LIGA360 змінює все! Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації. Використовуй розширені можливості пошуку, аналізу та моніторингу змін правового поля. Замов персональну презентацію менеджера прямо зараз.

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини