Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні посилять контроль за обігом хімічних речовин подвійного використання

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок формування та ведення переліку хімічних речовин подвійного використання. Це ті речовини, які можуть бути використані як у промислових і наукових цілях, так і для виготовлення зброї чи вибухових пристроїв.

Відповідна урядова постанова від 25 червня 2024 року № 745 набере чинності з 15 листопада, але не раніше дня її опублікування.

За словами заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олени Крамаренко, Порядок ведення переліку хімічних речовин подвійного використання розроблено на виконання євроінтеграційного Закону «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією».

Такий перелік формуватиме Міндовкілля та оприлюднюватиме у формі відкритих даних на ЕкоСистемі. На його основі створять перелік підприємств, на яких зберігаються або використовуються подібні речовини. Зазначається, що це дасть змогу державі зосередити увагу на найбільш вразливих місцях та зменшити ризики виникнення хімічних інцидентів і надзвичайних ситуацій.

Міндовкілля нагадало, що в грудні 2022 року в Україні було ухвалено Закон «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією». Це рамковий євроінтеграційний документ, що дасть змогу Україні виконати частину євроінтеграційних зобов'язань, а також подбати про захист українців і довкілля.

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Передбачай можливість перемоги у судових спорах, завдяки пошуку подібних рішень на базі позовних вимог. Дізнайся деталі, замовивши презентацію саме для тебе.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини