Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дію «транспортного безвізу» з ЄС продовжено на рік: Шмигаль

Реклама

Дію Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік із можливістю її автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

Про відповідну домовленість між Україною та Європейською комісією щодо «транспортного безвізу» повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Таким чином вантажні автоперевезення як з України до ЄС, так і у зворотному напрямку - з Євросоюзу в Україну - і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

Оновлена Угода передбачає низку взаємних зобов'язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

Очільник Уряду відзначив, що за півтора року дії відповідної угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48 % більше, ніж за аналогічний період до її підписання. Уряд очікує на збереження цієї позитивної динаміки.

Денис Шмигаль додав, що продовження «транспортного безвізу» є ще одним важливим етапом до інтеграції в економічний простір єдиної Європи як передумови членства нашої держави в ЄС.

За повідомленням Урядового порталу

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Читайте також:

Кабмін спростив процедуру перетину державного кордону аварійно-рятувальними формуваннями

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини