Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підтримав запуск експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном

Реклама

Уряд погодився з пропозицією Міноборони стосовно реалізації протягом двох років з дня, що настає за днем набрання чинності постановою № 565, експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном.

Відповідну постанову № 565 було ухвалено на засіданні 17 травня 2024 року.

Документом установлено, що:

1) учасниками експериментального проекту є призовники, військовозобов'язані та резервісти (крім військовозобов'язаних і резервістів, які перебувають на військовому обліку в Службі безпеки та розвідувальних органах), які постійно або тимчасово перебувають за кордоном;

2) координатором експериментального проекту є Міністерство оборони;

3) фінансування експериментального проекту здійснюється за рахунок коштів держбюджету, міжнародної технічної допомоги, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Уряд доручив Міністерству оборони протягом двох місяців:

  • з дня набрання чинності цією постановою забезпечити можливість уточнення облікових даних призовників, військовозобов'язаних, резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном, засобами електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою;

  • після завершення реалізації експериментального проекту подати Кабінетові Міністрів звіт про результати його реалізації, а також у разі потреби пропозиції щодо внесення відповідних змін до законодавчих та інших нормативно-правових актів за результатами реалізації експериментального проекту.

Згідно з постановою засобами електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста уточнюються такі облікові дані особи:

  • адреса проживання;

  • номери засобів зв'язку;

  • адреса електронної пошти.

Уточнення облікових даних особи припиняється засобами електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста у разі, коли надані відомості не пройшли арифметичний та/або формато-логічний контроль, про що особі надсилається повідомлення засобами електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста.

Адреса електронної пошти не може бути змінена частіше, ніж раз на сім діб. У разі зміни адреси електронної пошти особа протягом доби з моменту такої зміни зобов'язана уточнити облікові дані.

Для уточнення облікових даних особі необхідно встановити електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста на електронний пристрій, критерії якого підтримують його використання, підключений до Інтернету, та пройти електронні ідентифікацію та автентифікацію з використанням кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу з дотриманням вимог законодавства у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг.

Уточнені облікові дані разом з відомостями про прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності), дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію (за наявності) та/або номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті) автоматично передаються до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів (далі - Реєстр) засобами електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста.

За результатами уточнення облікових даних особа після проходження електронної ідентифікації та автентифікації з використанням кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу з дотриманням вимог законодавства у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг, засобами електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста автоматично отримує відомості з Реєстру та/або військово-обліковий документ в електронній формі.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

Уряд затвердив нову форму військового квитка та Порядок його оформлення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини