Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді планують повністю заборонити рекламу азартних ігор

Реклама

Робоча група Парламенту пропонує повністю заборонити рекламу азартних ігор.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції «Слуга Народу» Данило Гетманцев за підсумками засідання робочої групи щодо законопроєкту № 9256-д, який розроблено з метою боротьби з ігровою залежністю.

«Реклама буде заборонена. Повністю, крім реклами безпосередньо в гральних закладах. Спонсорство також. Ще є невеликий лаг для дискусії про спонсорство спорту, але поки що скоріше ні, ніж так», - розповів очільник комітету.

За його словами, введення обмежень для гравців підтримані майже повністю (щодо часу гри, суми витрачених коштів, одного акаунту), гри військовослужбовців.

«Підтримані заборони та обмеження для операторів, запропоновані НБУ, та додаткові підстави анулювання ліцензій (податковий борг, застосування способу розрахунків іншого ніж готівковий або безготівковий). Істотно розширений механізм блокування нелегальних гральних сайтів. І всі вищезазначені обмеження розповсюджені в рівному ступені на лотереї», - поінформував Данило Гетманцев.

Довідково: 20 квітня 2024 року Президент підписав Указ, який вводить у дію рішення РНБО «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

24 квітня 2024 року народні депутати підтримали доопрацьований законопроєкт № 9256-д, який має створити передумови для боротьби з ігровою залежністю та вдосконалення державного регулювання організації та проведення азартних ігор та лотерей (детальніше).

Законопроєкт має сприяти розв'язанню проблеми загострення ігрової залежності під час воєнного стану, зокрема, серед військовослужбовців, які перебувають в екстремальних стресових умовах. Він передбачає посилення вимог до реклами азартних ігор, а також збільшує штрафи за порушення у цій сфері.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини