Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 15 травня діють зміни до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

Відповідна постанова від 10 травня 2024 року № 542 набрала чинності 15 травня.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, зауважив, що документ було ухвалено з метою актуалізації термінології та приведення його у відповідність до чинного законодавства та існуючих реалій правового режиму воєнного стану.

Зокрема, передбачено, що заходи з визначення збитків власникам землі та землекористувачам здійснюватимуться не лише районними державними адміністраціями, а й військовими адміністраціями.

Уточнено, що до складу комісій включаються представники Київської, Севастопольської міських, районних державних (військових) адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад (голови комісій), власники землі або землекористувачі (орендарі), яким заподіяні збитки, представники підприємств, установ, організацій та громадяни, які будуть їх відшкодовувати, представники фінансових органів, уповноважених органів містобудування та архітектури, а також за згодою представники територіальних органів Держекоінспекції, Держгеокадастру.

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Перевірка документів перед купівлею нерухомості на вторинному ринку: як уникнути ризиків

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини