Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підрозділи ДМС призупиняють надання послуг з одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта

Реклама

Державна міграційна служба інформує, що 10 травня 2024 року завершено дію експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Відтак, звертає увагу ДМС, до законодавчого врегулювання надання послуг з одночасного оформлення паспортних документів із 11 травня 2024 року оформлення ID-картки та закордонного паспорта здійснюватиметься за загальними правилами.

Нагадаємо, 7 травня 2022 року Уряд погодився з пропозицією Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби щодо реалізації протягом двох років з дня набрання чинності постановою № 541 (11 травня 2022 року) експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

9 травня Верховна Рада ухвалила Закон (проєкт № 11017) "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання окремих адміністративних послуг громадянам України, у тому числі за кордоном", яким, серед іншого, передбачено законодавче закріплення можливості одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Він набере чинності через два місяці з дня опублікування, крім окремої норми.

LIGA360 LEGAL SOLUTION - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Обробка персональних даних в Україні: правові аспекти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини