Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати від БЮТ пропонують ввести податок на майно багатих

12 квітня 2010, 15:04
366
3
Реклама

Народними депутатами від БЮТ Андрієм Павлівським і Антоніною Болюрой у ВР внесений проект Закону "Про податок на окремі види майна", зареєстрований під № 6285.

Пропонується ввести податок на житлову нерухомість фізичних і юридичних осіб. Ставка податку з розрахунку на рік встановлюється у відсотках від суми місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи за 1 квадратний метр. Фізичні особи платитимуть податок на житлі площею від 300 метрів квадратнихпричому ставки диференційовані: за площу від 300 до 350 метрів квадратних - 0,5 % прожиткового мінімуму і далі по тій, що зростає. Максимальна ставка - за житло більше 500 метрів квадратних - 5 %. Юрособи підлягають оподаткуванню за житло від 100 квадратних метрів (ставка 0,5 % прожиткового мінімуму)і далі по тій, що зростає (максимальна ставка 5 % за площу від 301 квадратних метра).

Також пропонується підвищити податок з власників автомобілів з великим об'ємом двигуна і ввести податок на літаки і вертольоти, яхти і інші плавзасоби для дозвілля.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини