Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінився порядок розрахунку цін на послуги і оренду торгових площ на ринках

12 квітня 2010, 14:31
2150
0
Реклама

З 12 квітня 2010 року набувають чинності зміни (затверджені наказом Мінекономіки і Держкомпідприємництва № 256/44 від 09.03.2010 р.) до Порядку розрахунку цін на послуги і оренду торгових приміщень (площ) і їх обслуговування на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.

Зміни доповнили Порядок поняттями "оренда торгового місця" і "торгового місця на ринку"чого не було в попередній редакції. Вони також встановили, що орендна плата за торгові приміщення на ринках розраховується орендодавцем, виходячи з вартості надання в оренду площ і прибутку без урахування при цьому ПДВ.

Розмір річної орендної плати відповідно до змін визначається з обліком не прогнозного індексу споживчих цін (індексу інфляції), як раніше, а офіційно певного рівня інфляції за попередніх календарний рік.

А в собівартість надання в оренду торгових приміщень (площ) включаються як прямі, так і непрямі витрати - на оплату роботи адміністративного і технічного персоналу, тепло-, водопостачання і водовідведення, електроенергії, вивезення сміття, послуг з прибирання, на оплату охорони, у тому числі пожежною, зміст медпунктів, санвузлів і тому подібне, на амортизацію основних засобів і нематеріальних активів.

З нововведень нормативного акту слід зазначити також і можливість орендодавця диференціювати вартість оренди 1 кв. метра торгового місця (у рамках загальної вартості витрат по наданню в оренду усіх торгових місць на ринку) залежно від розміщення, облаштування торгового місця або виду продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини