Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін припинив ведення Реєстру виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення

Реклама

Кабінет Міністрів скасував реєстр виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення, який до сьогодні вело Міністерство економіки.

Також втрачають чинність рішення про внесення в реєстр та відповідні свідоцтва, які надавалися бізнесу, представленому в реєстрі.

Відповідне рішення, розроблене Міністерством економіки, ухвалено на урядовому засіданні 9 квітня 2024 року.

Також цим же рішенням Кабмін скасував норму, відповідно до якої Міністерство економіки за участю Генштабу ЗСУ були визначені головними виконавцями робіт з легалізації програмного забезпечення в органах влади та боротьби з його нелегальним використанням. Норма була ухвалена ще на початку 2000-х та нині втратила актуальність.

«Уряд скасував застарілі та неефективні норми й процедури у сфері держрегулювання господарської діяльності, які лише обтяжували роботу бізнесу. З часу їх ухвалення нормативно-правове поле, що регулює сферу ІТ, було суттєво удосконалене. Сьогодні працюють більш дієві та ефективні механізми у сфері інформатизації, інструменти кібербезпеки та захисту інформації, якими опікуються уповноважені органи - Мінцифри, Держслужба спецзв'язку та інші. Мінекономіки не є профільним органом у цій сфері, тож логічно, щоб непрофільні функції були зняті з Міністерства», - пояснив заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

Відповідно до рішення Уряду інформацію, що міститься в реєстрі, буде архівовано та збережено.

За повідомленням Урядового порталу

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Читайте також:

Чи потрібно фізособі, яка здає в оренду особисте майно, реєструватись підприємцем: відповідь податкової

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини