Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Призовний вік знижено до 25 років: Закон офіційно опубліковано

Реклама

3 квітня в газеті «Голос України» було офіційно опубліковано Закон № 3127-IX «Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу». Він набере чинності з дня, наступного за днем опублікування (4 квітня).

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законодавчий акт ще 30 травня 2023 року.

Раніше прес-служба Апарату ВР інформувала, що Закон розроблено з метою зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

Зазначається, що в разі зменшення граничного призовного віку до 25 років призовні комісії матимуть достатньо часу (1 - 3 роки) на реалізацію виконання громадянами України військового обов'язку та призову їх на строкову військову службу.

Таким чином, Законом унормовується питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву людських ресурсів, структуру якого затверджено постановою Кабінету Міністрів від 12 листопада 2014 року № 607, шляхом взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян України, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

За матеріалами пресслужби Апарату Верховної Ради

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Кабмін змінив правила перетину кордону студентами денної форми навчання

Реєстр військовозобов'язаних зроблять електронним: Президент підписав Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини