Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проведено перші електронні збори акціонерів: в Україні триває реформа корпоративного управління

Реклама

В Україні успішно проведено перші збори акціонерів у електронному форматі через авторизовану Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку електронну систему.

Повністю супроводжував цей процес Центральний депозитарій, інформує пресслужба НКЦПФР.

Збори провела 20 березня 2024 року одна з компаній групи МХП. Ці збори стали першими проведеними в історії України електронними зборами акціонерів.

Електронні збори відкривають нові перспективи для ефективного управління та забезпечують прозорість у процесі прийняття рішень. Це важливий крок у розвитку корпоративного управління та зміцненні довіри акціонерів, зазначили в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

«Тепер акціонери можуть брати активну участь у важливих рішеннях, користуючись передовими сучасними технологіями електронного голосування. Впровадження електронного голосування в Україні - це важливий, технологічний крок вперед та впевнений рух стандартів корпоративного управління як до європейських, так і до світових. Цей механізм проведення зборів зрозумілий іноземним інвесторам, що може зробити нашу економіку привабливішою для залучення коштів», - зазначив Голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

«Діяльність НДУ орієнтована на впровадження технологічних сервісів, а також на реалізацію міжнародних практик в Україні, - розповів Голова Правління ПАТ «НДУ» Олексій Юдін. - Маючи успішний досвід впровадження послуг таких як дистанційні збори та збори власників облігацій, ми сфокусувалися на створенні технологічної платформи для проведення електронних зборів. У результаті більш ніж річної роботи команди НДУ було запроваджено нову систему Veleten, яка забезпечить практику електронного голосування в Україні і буде основою для інших послуг Центрального депозитарію».

За повідомленням Урядового порталу

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Зміни в управлінні державними підприємствами

Закон щодо вдосконалення корпоративного управління: основні аспекти

Особливості управління корпоративними правами держави в контексті змін до Закону України "Про управління об'єктами державної власності"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини