Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують надати право цивільним особам задекларувати наявну вогнепальну зброю

Реклама

20 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу урядовий законопроєкт № 9538 «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю», який пропонує дієві механізми врегулювання питання про використання вогнепальної зброї цивільними особами.

Заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий розповів про основні положення законопроєкту:

Людина, що знайшла або отримала зброю для участі у відсічі збройної агресії росії, має її задекларувати. Ця процедура буде спрощена та безкоштовна. Народна депутатка від «Слуги Народу» Ірина Борзова зауважила, що йдеться про нарізну вогнепальну зброю калібром не більше 12,7 мм і гладкоствольну калібром не більше 23 мм.

Цивільна особа повідомляє в поліцію, що знайшла зброю чи боєприпаси. Впродовж 24 годин декларує або здає їх.

Якщо знайдена або задекларована зброя фігурує у кримінальних провадженнях, має видалені чи незаконно змінені маркування або має визначені Законом невідповідності - її вилучатимуть органи Нацполіції.

Таким чином цивільні особи отримають правові гарантії легально зберігати знайдену зброю на період воєнного стану.

Також Ірина Борзова також додала, що окремо Верховна Рада розглядає пропозицію внесення змін до Закону про поштовий зв'язок, щоб надати можливість працівникам поштового зв'язку використовувати зброю. «Це зроблено з метою захисту інфраструктури, людського життя, а також фінансів, оскільки наші поштарі доставляють, наприклад, пенсії в тих регіонах, де тривають активні бойові дії. Тому пропонується надавати дозвіл працівникам пошти після проходження спеціального навчання носити, зберігати та використовувати зброю», пояснила народна депутатка.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть LIGA360 LEGAL SOLUTION. Знаходьте пов'язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Обробка персональних даних в Україні: правові аспекти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини