Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд вирішив конфіскувати у громадянки білорусі дві земельні ділянки, отримані у спадок

Реклама

Новоушицький районний суд Хмельницької області вирішив конфіскувати у власність держави земельні ділянки, які належать громадянці білорусі. Про ухвалення відповідного рішення на користь позивача-прокурора повідомила пресслужба суду.

Ідеться про земельні ділянки площею 1,2697 га та 0,047 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які знаходяться на території Кам'янець-Подільського району. Право власності на них громадянка білорусі набула у порядку спадкування у 2019 році.

Суд погодився із позовними вимогами прокурора щодо того, що перебування у її приватній власності цих земельних ділянок суперечить статтям 13, 14, 41 Конституції України, статтям 80, 81, 145 Земельного кодексу України, позаяк землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Оскільки громадянка рб їх не відчужила, є підстави для конфіскації землі у власність держави.

Зазначається, що відповідачка, бувши іноземною громадянкою, у травні 2019 року набула право власності на дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення та протягом року не відчужила їх (частина 4 статті 81 Земельного кодексу України).

 Про відсутність у неї наміру виконати обов`язок щодо відчуження оспорюваної землі, на думку суду, також свідчить факт передачі її в оренду на 10 років місцевому агротовариству.

 Це рішення заочне й може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідачки. Воно набере законної сили, якщо протягом встановлених строків не подані ні така заява, ні апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Читайте також:

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини