Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На крок ближче до Єдиної роумінгової зони з ЄС: законопроєкт ухвалено в першому читанні

Реклама

На засіданні 23 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 10265 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу". Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

"Для України та ЄС процедура приєднання нашої держави до роумінгової зони Європейського Союзу - проект, який стане першопрохідцем на шляху до цифрового безвізу з ЄС. Українці зможуть користуватися домашніми тарифами мобільного зв'язку на території держав Євросоюзу в подорожах тривалістю до 4 місяців. Тому більше не доведеться сплачувати додаткові збори за роумінг чи витрачати час на пошук дешевших варіантів, щоб залишатися на зв'язку.

Не доведеться платити за зв'язок більше і європейцям в Україні. Вони також зможуть користуватися домашніми тарифами від своїх операторів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільна роумінгова зона також покращить інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. 

Після ухвалення законопроекту Україна зможе приєднатися до єдиної роумінгової зони з ЄС Roam like at home.

"Разом з тим важливим моментом є те, що на виконання доповнення до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, маємо зобов'язання до 24 квітня цього року прийняти не тільки сам законопроект, а ще й всі підзаконні нормативно-правові акти...Але це лише частина шляху. Наступним кроком стане створення Робочої групи для доопрацювання його до другого читання. Тож запрошую всі зацікавлені сторони долучитись до цієї кропіткої роботи. Свою заявку для участі в Робочій групі можна надіслати на адресу електронної пошти Комітету komitet@thedigital.gov.ua", - зазначив Михайло Крячко, голова Комітету з питань цифрової трансформації.

Раніше ми писали: Кабмін створив умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку ЄС в сфері роумінгу

Європейське законодавство українською мовою - доступне у LIGA360. Аналізуй нормативні акти та міжнародні угоди, отримуй роз'яснення експертів щодо окремих питань європейського законодавства. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також: Що таке Due Diligence і чому це важливий етап угоди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини