Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ і призначив на цю посаду Олександра Сирського

Реклама

Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України.

Відповідний Указ № 59/2024 Глава держави підписав 8 лютого 2024 року.

Новим Головнокомандувачем Збройних Сил України згідно з Указом Президента № 60/2024 став генерал-полковник Олександр Сирський (якого звільнено з посади командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Указом № 58/2024).

Глава держави у вечірньому зверненні 8 лютого так прокоментував зазначені кадрові рішення: «Сьогодні я ухвалив рішення про оновлення керівництва Збройними Силами України.

Це не про прізвища. І тим більше не про політику. Це про систему нашої армії, про менеджмент у Збройних Силах України та про залучення досвіду бойових командирів цієї війни.

[…]

Зараз Сили оборони України - це майже мільйон людей, які були призвані для захисту нашої держави. Станом на сьогодні більша частина з них не відчула фронту так, як меншість, яка реально на передовій, реально воює.

Це означає, що потрібен інший підхід, зокрема, до ротацій. Інший підхід до управління фронтом. Інший підхід до мобілізації та рекрутингу.

[…]

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда.

Ретельно підбирається кожен, чий досвід зараз послужить оновленню Збройних Сил. Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.

[…]

Команду перезавантаження Збройних Сил України Головком Сирський представить днями.

2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини