Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виправдовував агресію рф і пропонував віддати ворогу південні регіони: викрито службовця ліквідованого Верховного Суду України

Реклама

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику одного із структурних підрозділів Верховного Суду України (який з 15 грудня 2017 року перебуває у стані ліквідації у зв'язку зі створенням Верховного Суду та правосуддя не здійснює), у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, службовець виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію нашої держави. Він заперечував суверенітет України і пропонував віддати ворогу південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.

Зазначається, що підозрюваний героїзував найманців російської приватної військової компанії «Вагнер» та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави. Він пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів, сподівався на швидку окупацію держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Повідомляється, що факти підривної діяльності посадовця на користь рф підтверджено висновком експертизи.

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили мобільні телефони та комп'ютери, набої до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження, прокремлівську літературу.

Досудове розслідування здійснює Служба безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби Офісу Генерального прокурора

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини