Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив критерії оцінки допустимості держдопомоги суб'єктам господарювання в галузі цивільної авіації

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Критерії оцінки допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання в галузі цивільної авіації.

Відповідну постанову № 26 ухвалено на урядовому засіданні 12 січня 2024 року.

Проєкт постанови розробив Антимонопольний комітет України.

Критерії передбачають, що вони застосовуватимуться для проведення оцінки допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання в галузі цивільної авіації, що надається:

  • на надання послуг, які надаються в аеропорту для забезпечення функціонування аеропортів (у тому числі визначаються окремі умови надання державної допомоги для забезпечення функціонування аеропортів із середньорічним пасажиропотоком до 3 млн. пасажирів та вантажопотоком до 200 000 тонн);

  • на відкриття нових повітряних маршрутів;

  • на надання послуг, що становлять загальний економічний інтерес;

  • для забезпечення перевезення пасажирів повітряним транспортом (державна допомога має соціальний характер).

Крім того, Критерії визначають умови фінансування неекономічної (некомерційної) діяльності.

Постанова також передбачає внесення змін до Переліку послуг, що становлять загальний економічний інтерес, затвердженого Кабінетом Міністрів 23.05.2018, який запропоновано доповнити відповідними послугами в галузі цивільної авіації.

Критерії розроблено на основі норм вторинного законодавства acquis ЄС, зокрема, Повідомлення Європейської комісії «Настанови щодо державної допомоги аеропортам та авіакомпаніям» (2014/C 99/03) та з урахуванням положень національного законодавства.

Критерії запроваджують на національному рівні чітке нормативно-правове визначення правил і підходів до оцінювання допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання в галузі цивільної авіації, забезпечують імплементацію відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами та сприяють дотриманню принципу правової визначеності під час реалізації повноважень Уповноваженого органу під час оцінки допустимості державної допомоги.

За повідомленням Антимонопольного комітету

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Банкрутство в умовах воєнного стану: практичні кейси

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини