Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національна стратегія доходів до 2030 року: Мінфін розповів про ключові моменти

Реклама

Ми вже повідомляли, що Уряд схвалив Національну стратегію доходів на 2024 - 2030 роки.

Міністерство фінансів надало роз'яснення щодо схваленої Стратегії.

Національна стратегія доходів - це рамковий документ, який виконує роль дороговказу для втілення реформ у сферах податкової та митниці до 2030 року. У Нацстратегії викладено загальний напрям реформ. При цьому вона є гнучким документом, який допускає коригування послідовності заходів і наповнення, зважаючи на обставини, в тому числі - за результатами додаткових досліджень та обговорень практичних аспектів відповідних реформ з зацікавленими сторонами.

14 грудня 2023 року Рада ЄС ухвалила рішення про початок переговорного процесу щодо вступу України до Європейського Союзу. Відповідно, Нацстратегія враховує кроки, які Україна має пройти на шляху до європейської інтеграції та передбачає адаптацію податкового та митного законодавства до стандартів Європейського Союзу. Зазначена інтеграція вимагає змін теперішньої конфігурації функціонування систем.

Також Нацстратегія є одним зі структурних маяків, передбачених програмою Механізму розширеного фінансування (EFF) МВФ, виконання якого забезпечує Україну підтримкою міжнародних партнерів, дає чітку картину для всіх зацікавлених осіб щодо потреб України у вдосконаленні податкового та митного законодавства, процесів адміністрування.

Нацстратегія містить три ключові повідомлення для платників податків, партнерів з розвитку, інвесторів та інших зацікавлених осіб:

1. Україна має розраховувати на власні надходження і це можливо забезпечити лише за рахунок реформ, які є необхідними і невідворотними.

2. У зв'язку з тим, що Нацстратегія розрахована на 6 років, реформи будуть впроваджуватися поступово, згідно з викладеними у цій стратегії кроками. Успішне виконання попередніх кроків впливає на можливість запровадження наступних.

3. Нацстратегія підлягає регулярним оновленням та уточненням: зміст заходів реформ та підходи до їх впровадження, викладені в стратегії, можуть зазнавати змін. Разом з тим загальний їх напрям має бути збережено.

З деталями та презентацією Нацстратегії можна ознайомитися за посиланням.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Які зміни відбудуться 1 січня 2024 року?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини