Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло провідного виробника мотовсюдиходів Shandong Odes до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідного виробника мотовсюдиходів Shandong Odes Industry Co., Ltd, (Aodes)  до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Компанія має штаб-квартиру в Шаньдуні, Китайська Народна Республіка. Бренд Aodes також зареєстрований у США і включає повний спектр виробництва, обслуговування та реалізації мотовсюдиходів з командами дослідження та розробки зі США, Європи та Китаю.

"У 2023 році Міноборони рф закупило китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 для потреб своєї армії. Станом на середину листопада 2023 року у розпорядженні ворога вже нараховувалось 537 одиниць Desertcross 1000-3, а до кінця березня 2024 року має бути закуплено ще 1590 одиниць з «додатковими опціями». Ці машини отримали підрозділи спеціального призначення для підвезення боєприпасів, інших вантажів вагою до 550 кг, а також санітарно-евакуаційних задач", - йдеться в повідомленні.

До росії Shandong Odes постачає свою продукцію з 2021 року. А офіційним дистриб'ютором Aodes на території рф є ТОВ «Меркури-ДВ». Лише за 2022 рік вона сплатила податків до бюджету агресора на понад 797 тис. дол. США. 

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Читайте також:

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини