Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло другу найбільшу державну будівельну компанію Китаю до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство України з питань запобігання корупції внесло китайську залізнично-будівельну корпорацію China Railway Construction Corporation (CRCC) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що CRCC і досі продовжує працювати в російській федерації, будуючи метро, мости та автомагістралі.
Залізнично-будівельна корпорація CRCC - друга найбільша державна будівельна компанія у Китайській Народній Республіці. Вона займається будівництвом залізничної інфраструктури в Китаї, зокрема автомагістралей, тунелів, мостів, швидкісних шосе, аеропортів, портів тощо. 
CRCC працює в росії вже 6 років, тобто вона відкрила своє представництво в державі-терористі вже після початку російської агресії 2014 року.
CRCC знаходиться під контролем групи China Railway Construction Group, яка повністю підпорядкована Комітету з контролю та управління державним майном КНР (SASAC).
"Компанія CRCC з забезпечує технологічні спроможності агресора, продовжує активно підтримувати економіку росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Спроб засудити війну росії проти України з боку керівництва компанії не було", -вказали в НАЗК.
Зазначається, що китайська CRCC представлена в росії такими дочірніми компаніями:
- ТОВ «16-ое Управление Сиарсиси». Виручка товариства за 2022 рік становила 3,9 млн дол. США, сплачено податків на 141,4 тис. дол. США; 
- ТОВ «Сиарсиси Рус», виручка товариства за 2022 рік становила 424,3 млн дол. США, чистий прибуток - 13,9 млн дол. США. Компанія має договірні відносини з підсанкційною компанією АТ «РЖД Логистика», АТ «Судостроительный завод им. Октябрьской Революции»;
- ТОВ «Специализированный застройщик «ТПУ «Мичуринский проспект». Чистий прибуток становив 923 тис дол. США, сплачено податків на  34 тис дол. США;
- ТОВ «Сильвер Сити Констракшн». Виручка за 2022 рік становила 123 тис. дол. США, сплачено податків на 81,4 тис. дол. США;
-  ТОВ «19 Бюро Сиарсис Рус» та ТОВ «Сиарсиси Гавань Рус», було створено у 2023 році, вже після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Читайте також:

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини