Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оскаржити рішення медико-соціальної експертної комісії в досудовому порядку та в суді

Реклама

Міністерство охорони здоров'я нагадало, що рішення медико-соціальної експертної комісії можна оскаржити протягом одного місяця. Як і будь-які інші рішення, рішення МСЕК можна оскаржити як в досудовому порядку, так і в суді.

Досудовий порядок

Можна звернутися до самої комісії або центральної чи обласної комісії з письмовою заявою. Після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення.

"Якщо ж вам повторно відмовлять, то таке рішення можна оскаржити у Центаральній МСЕК МОЗ України", - зазначили в МОЗ.

У складних випадках центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ, обласна, центральна міська комісія можуть направляти людей, які звертаються для встановлення інвалідності до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця) для проведення медико-соціального експертного обстеження.

Після обстеження науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які для комісії мають рекомендаційний характер.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Судовий порядок

Зазначається, що строк на звернення до суду становить не пізніше шести місяців з дня, коли ви дізналися про рішення МСЕК, яке вважаєте неправомірним. Звертатися потрібно до адміністративного суду за місцем проживання або знаходження позивача або за місцем знаходження МСЕК.

"Якщо ви або ваша дитина, яка має інвалідність, не можете пройти повторне обстеження й оформити направлення на МСЕК, тоді строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування", - нагадали в МОЗ.

На період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена (МСЕК здійснюють свої функції за принципом екстериторіяальності). 

«Гаряча лінія» МОЗ у випадку порішення прав під час проходження медико-соціальної експертної комісії: 0 800 60 20 19.

Читайте також:

Президент увів у дію рішення РНБО "Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини