Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уніс зміни до процедури закупівель безпілотників і засобів РЕБ

Реклама

Уряд уніс низку змін до Порядку реалізації експериментального проекту щодо здійснення оборонних закупівель безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби вітчизняного виробництва.

Відповідну постанову № 1326 було ухвалено на урядовому засіданні 19 грудня.

Держспецзв'язку пояснила, що новації забезпечать можливість вносити зміни до вже укладених договорів на виготовлення і поставку безпілотних систем (їх складових частин) та/або засобів радіоелектронної боротьби (їх складових частин), якщо виникають нештатні ситуації, наприклад перебої з постачанням комплектуючих з інших країн через блокування кордону.

Водночас внесення змін до вже укладених договорів вимагатиме підтвердження об'єктивних обставин висновком Торгово-промислової палати та іншими підвердними документами. Максимальний термін продовження дії таких договорів не може перевищувати 60 календарних днів, при цьому загальний термін виконання договору не може бути більше 12 місяців з дня здійснення попередньої оплати.

Також Держспецзв'язку нагадала, що питання здійснення оборонних закупівель безпілотних систем вітчизняного виробництва врегульовані Порядком реалізації експериментального проекту щодо здійснення оборонних закупівель безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби вітчизняного виробництва, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 24 березня 2023 року № 256.

За повідомленням Урядового порталу

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Встигніть отримати знижку до 40 % для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини