Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет рекомендує Раді прийняти за основу проєкт щодо будівництва на землях, зайнятих водними шляхами загального користування

Реклама

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Парламенту прийняти за основу законопроєкт № 9664 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо будівництва на землях, зайнятих водними шляхами загального користування.

За визначенням суб'єкта права законодавчої ініціативи законопроєкт подано з метою:

- відновлення інфраструктури та підвищення конкурентоспроможності морських портів;

- спрощення механізму будівництва у внутрішніх морських водах та територіальному морі України;

- уникнення самочинного будівництва в акваторії та на території морського порту;

- створення більш сприятливих умов для залучення інвестицій у державні сектори економіки України.

Змінами запропоновано визначити правові аспекти щодо:

- формування земельних ділянок на дні водних об'єктів, зайнятих внутрішніми морськими водами та територіальним морем, передачі їх в користування і здійснення забудови;

- планування та забудови морських портів відповідно до планів розвитку морських портів;

- отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок в морських портах;

- визначення особливостей будівництва об'єктів в морських портах, зокрема, у внутрішніх морських водах та територіальному морі.

Комітет вирішив врахувати при підготовці цього законопроекту до другого читання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту ВР пропозиції і поправки щодо узгодження деяких положень кодексів та законів України в частині процедур, пов'язаних із будівництвом на землях, зайнятих водними шляхами загального користування, з виключенням можливості здійснення забудови на річках, озерах, водосховищах, у внутрішніх морських водах і територіальному морі, які підлягають особливій охороні, а також виключення із проекту положень щодо зміни адміністративно-територіального устрою України.

У зв'язку з цим альтернативний законопроект № 9664-1 за наслідками розгляду в першому читанні рекомендовано відхилити.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини