Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

єВідновлення розширено: заяви на компенсацію за знищене житло зможе подавати більше українців

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури інформує, що відтепер послуга компенсації за зруйноване майно доступна для тих, хто мав житло у спільній власності.

Для цього в Дії їм необхідно разом подати одну спільну заяву або кілька - окремо, роз'яснили в міністерстві.

Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацює повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Відповідно, в кожного буде і свій житловий сертифікат. Сертифікат можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок або об'єднати сертифікати з іншими співвласниками, щоб разом придбати нове спільне житло.

Щоб скористатися житловим сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об'єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Але робити це необхідно виключно після того, як кожен з співвласників отримає свій сертифікат.

Раніше послуга була доступна тільки одноосібним власникам.

Послугу компенсації за зруйноване майно розробило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і Світового банку.

За повідомленням Мінінфраструктури

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Закон про компенсацію за пошкоджене або знищене житло під час війни: що встановлено?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини