Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив процедуру зняття обтяжень у Держреєстрі обтяжень рухомого майна

Реклама

Кабінет Міністрів за ініціативою Мін'юсту вдосконалив процедуру зняття обтяжень у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна.

Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 31 жовтня, інформує пресслужба міністерства.

У Мін'юсті зазначили, що документом:

- удосконалено порядок державної реєстрації припинення обтяжень рухомого майна на підставі судових рішень;

- гарантовано забезпечення дотримання прав боржників та осіб, права яких може бути порушено внаслідок наявності запису про обтяження в Реєстрі;

- скорочено строки виконання судових рішень за рахунок використання реєстраторами електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що ухваленим рішенням унесено зміни до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Порядок доповнено положеннями, згідно з якими до суб'єктів, уповноважених на подання заяв про припинення обтяження рухомого майна на підставі судових рішень, відносяться боржники чи особи, права яких порушено внаслідок наявності запису про обтяження.

Документом запроваджено механізм, який дасть змогу максимально швидко відображати в Реєстрі зміни щодо припинення обтяжень на підставі судових рішень, шляхом реєстрації відомостей про припинення обтяження на підставі судового рішення реєстратором самостійно у зв'язку з отриманням судового рішення в своєму електронному кабінеті в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Міністр юстиції Денис Малюська так прокоментував ухвалене рішення: «Відтепер якщо обтяження накладено, а пізніше і зняте за судовим рішенням, прибрати таке обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна можна буде не лише за заявою обтяжувача (як це є зараз), а й власника чи іншої заінтересованої особи».

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Обробка персональних даних в Україні: 5 найпоширеніших помилок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини