Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особа подала скаргу на рішення контролюючого органу: які права вона має

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області роз'яснили, що особа, яка подала скаргу на рішення контролюючого органу, має право:

- брати участь у розгляді матеріалів скарги особисто або через його уповноважених представників (у тому числі адвокатів);

- під час розгляду матеріалів скарги висловлювати свою думку з питань, які виникають під час такого розгляду;

- надавати документи, пояснення, доводи, які стосуються предмета скарги;

- до прийняття рішення по скарзі відкликати її повністю або частково шляхом направлення заяви в письмовій або в електронній формах засобами електронного зв'язку до контролюючого органу, який її розглядає;

- отримувати інформацію про розгляд скарги та одержувати рішення за результатами розгляду скарги;

- ознайомлюватись із матеріалами перевірки та адміністративного оскарження в електронній та письмовій формі, робити з них копії, виписки за допомогою технічних засобів;

- здійснювати технічну фіксацію засідання з розгляду матеріалів скарги за допомогою фото-, кінозйомки, відео-, звукозапису;

- заявляти клопотання, що стосуються предмета розгляду скарги, у тому числі про: участь та надання пояснень під час розгляду матеріалів скарги осіб, що проводили перевірку, приймали рішення (вчиняли дії) або брали участь у прийнятті оскаржуваного рішення; присутність під час розгляду матеріалів скарги за участю платника податків представників засобів масової інформації (якщо здійснюється відкритий розгляд матеріалів скарги).

Платник податків має право заявити про намір брати участь у розгляді матеріалів скарги одночасно із поданням відповідної скарги. Клопотання про розгляд матеріалів скарги у відкритому засіданні має відповідати вимогам, передбаченим Порядком оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів від 21.10.2015 № 916, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 23.12.2015 за № 1617/28062 (із змінами) (далі - Порядок № 916), та бути заявлене одночасно із поданням скарги. Клопотання розглядає контролюючий орган протягом 10 робочих днів з моменту його отримання.

Про результати розгляду клопотання контролюючий орган повідомляє особу, яка його заявила, не пізніше п'яти робочих днів до дати розгляду матеріалів скарги.

Контролюючий орган не має права відмовити в задоволенні клопотання платника податків про розгляд матеріалів скарги у відкритому засіданні, за виключенням випадків, коли в клопотанні платника податків відсутні відомості, передбачені Порядком № 916, та/або в матеріалах справи наявні відомості, що становлять державну таємницю. Контролюючий орган, який розглядає скаргу, за клопотанням платника податків або з власної ініціативи, може залучити до розгляду матеріалів справи осіб, що проводили перевірку, приймали рішення (вчиняли дії) або брали участь у прийнятті оскаржуваного рішення.

Неявка запрошених і належним чином повідомлених осіб не перешкоджає розгляду матеріалів скарги.

Усі інструменти для юриста - в єдиній системі. З LIGA360 ви отримаєте повну базу законодавства та судових рішень. LIGA360 у два кліки обрахує штрафи, процесуальні строки, відкриє доступ до типових шаблонів і договорів. Модуль «Ситуації для юриста» містить повний перелік викликів, що виникають у роботі, та алгоритми дій. Спробуйте LIGA360 прямо зараз.

Читайте також:

Що таке офшор і чи завжди це незаконно?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини