Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив Положення про Держаудитслужбу: що передбачено

Реклама

Уряд привів Положення про Державну аудиторську службу у відповідність до Бюджетного кодексу України, законів «Про акціонерні товариства» та «Про управління об'єктами державної власності».

Відповідна урядова постанова від 10 жовтня 2023 року № 1064 набрала чинності 12 жовтня.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що передбачає ухвалений документ.

Установлено, що Держаудитслужба відповідно до покладених на неї завдань здійснює контроль за відповідністю взятих розпорядниками бюджетних коштів довгострокових зобов'язань у рамках державно-приватного партнерства умовам договорів, укладених у рамках державно-приватного партнерства, та вимогам бюджетного законодавства.

Постановою вилучено норму щодо участі представників Держаудитслужби у ревізійних комісіях господарських організацій, корпоративні права держави у яких перевищують 50 % статутного капіталу.

Визнано такою, що втратила чинність, постанову від 21.03.2007 № 536 «Деякі питання реалізації статті 11 Закону України «Про управління об'єктами державної власності».

Приведено ряд урядових постанов щодо діяльності органів державного фінансового контролю у відповідність до Закону «Про медіа».

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Скористайтеся спецпропозицією до Дня юриста. Отримайте знижку 30% на рішення LIGA360:Юрист Проф або LIGA360:Юрист Преміум. Поспішайте замовити, адже пропозиція дійсна лише до 13 жовтня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини