Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС вперше ухвалив рішення про виплату винагороди викривачу

Реклама

2 жовтня колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. Про це повідомила прес-служба ВАКС.

Колишнього чиновника визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 190 КК.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України особі призначено покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Відповідно до частин 2, 3 ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробуванням та визначено іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Згідно з угодою обвинувачений взяв на себе обов'язки:

  • співпрацювати у іншому кримінальному провадженні щодо тяжкого та особливо тяжкого злочину, яке розслідується НАБУ;

  • забезпечити  перерахування 50 млн грн на підтримку Збройних Сил України.

Крім того, судом застосовано спеціальну конфіскацію на користь держави у розмірі 6 млн доларів, з яких 5 млн 950 тис доларів уже передано на підтримку ЗСУ та ще 50 тис доларів буде перераховано до бюджету згідно з цим вироком.

Також вперше судом ухвалено рішення про виплату винагороди викривачу, яка становитиме 13 млн 299 тис 950 грн.

Вирок може бути оскаржено з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК, до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду через Вищий антикорупційний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових списках санкцій, зокрема, країн ЄС і США, а також списках санкцій України(СНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: Відновлено спецперевірки кандидатів на посади суддів: НАЗК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини