Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував законопроєкт щодо запровадження чек-листа для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою

Реклама

Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 10095 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження уніфікованого переліку питань (чек-лист) для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою, технічної документації з бонітування ґрунтів та технічної документації з нормативної грошової оцінки земель».

Деталі повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєкт має на меті запровадження уніфікованого переліку питань (чек-лист) для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою, технічної документації з бонітування ґрунтів та технічної документації з нормативної грошової оцінки земель вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також раніше затвердженій документації із землеустрою або містобудівній документації під час погодження, затвердження або під час державної реєстрації земельних ділянок чи внесення змін до відомостей про об'єкти Державного земельного кадастру.

Проєктом Закону передбачено внесення змін до Земельного кодексу, законів «Про землеустрій», «Про Державний земельний кадастр», «Про оцінку земель», якими пропонується визначити:

  • підстави для відмови у погодженні та затвердженні документації із землеустрою;

    • вимоги до документів, які є підставою для внесення відомостей до Державного земельного кадастру;

      • підстави для відмови у здійсненні державної реєстрації земельної ділянки, внесенні до Поземельної книги змін до відомостей про земельну ділянку;

        • підстави для відмови у затвердженні технічної документації з бонітування ґрунтів, нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

          Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

          Читайте також:

          Обробка персональних даних в Україні: 5 найпоширеніших помилок

          Залиште коментар
          Увійдіть щоб залишити коментар
          Увійти

          Схожі новини