Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності Закон, що змінює процедуру видачі дозволів

1 квітня 2010, 09:00
3062
0
Реклама

Сьогодні набуває чинності Закон № 1869 - VI "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"який істотно розширює сферу законодавчого регулювання процедур, пов'язаних з видачею документів дозвільного характеру (дозволів).

Тепер в Законі "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" вказаний вичерпний перелік підстав для відмови у видачі дозволів, їх переоформлення, анулювання і видачі їх дублікатів, а також встановлені граничні терміни здійснення цих процедур. Так, для ухвалення рішення про видачу дозволу або відмови в його видачі, як і раніше, відводиться 10 днів. Для видачі дозволи після усунення підстав, що стали причиною відмови в його видачі, - 5 днів. Для переоформлення, а також для видачі дубліката - по 2 дні. Анулюваний дозвіл втрачає силу через 10 днів після ухвалення рішення про його анулювання.

Також Закон про дозвільну систему більше не поширюється на відношення в області державного експортного контролю, державного регулювання ринків фінансових послуг і охорони державної таємниці. Зате його положення необхідно буде застосовувати при видачі документів дозвільного характеру, необхідних для отримання ліцензії на здійснення певного виду госпдіяльності.

Детальніше про механізми реалізації можливості займатися бізнесом без дозволів - в присвяченому Закону № 1869 - VI матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Дозволи за правилами і без".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини