Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де можна отримати архівну довідку про народження, одруження, розлучення, смерть: роз'яснення Мін'юсту

Реклама

Міністерство юстиції з посиланням на Державну архівну службу роз'яснило, де можна отримати архівну довідку про народження, одруження, розлучення, смерть.

Зокрема, Мін'юст зазначає, що передача книг державної реєстрації актів цивільного стану, метричних книг на постійне зберігання до державного архіву здійснюється щороку після закінчення 75 років зберігання їх у відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

Отже, якщо термін реєстрації акта цивільного стану не перевищує 75 років з дня його укладення - міністерство рекомендує звертатися за отриманням запитуваних документів до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання.

Після завершення 75-річного строку зберігання документів у відділах державної реєстрації актів цивільного стану за отриманням довідки необхідно звернутися до державного архіву відповідної області, м. Києва.

Зосередьтесь на важливому. Про рутину подбає LIGA360:Нотаріус. Отримайте доступ до 50 цифрових функцій, що допоможуть перевіряти клієнтів, аналізувати та моніторити законодавство, формувати нотаріальні документи. Спробуйте новинку першими.

Тільки до 14 вересня ти можеш взяти участь в розіграші рішення LIGA360:Нотаріус. Один з тих, хто придбає продукт - виграє рік безоплатного доступу. Випробуй удачу прямо зараз!

Читайте також:

Втратили чинність декілька законів та постанов у зв'язку з відміною карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини