Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто здобуває другу вищу освіту після 30 років

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9672 "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"".

Зокрема, в ст. 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» пропонують визначити, що:

"Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній Законом України "Про освіту", якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення здобувачем освіти 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти..."

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як юристу дізнаватися про зміни воєнного стану - пільги, мобілізація, продовження дії воєнного стану, тощо? Вся потрібна інформація є у LIGA360. Спеціальний модуль з документами, моніторинг законодавчих змін, експертна аналітика. Дізнайтеся більше переваг за посиланням. 

Читайте також: Надання статусу УБД громадянам, які виступили на захист держави в перший місяць широкомасштабної війни: Закон набув чинності

Правові висновки Верховного Суду, які скасували попередню судову практику щодо застосування Закону «Про оренду землі»

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини