Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок обчислення середньої зарплати: що передбачено

Реклама

Кабмін уніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати.

Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 1 вересня, інформує Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Документом передбачено, що:

  • обчислення середньої заробітної плати для надання матеріальної (грошової) допомоги проводиться з урахуванням виплат за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю надання матеріальної (грошової) допомоги;

  • обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки проводиться з урахуванням виплат за робочий рік, у якому виникло право на таку відпустку.

Також унесено зміни до Порядку надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у частині можливості надання матеріальної допомоги у розмірі не більше середньомісячної заробітної плати (замість середньомісячної заробітної плати).

Як юристу бути ефективніше у новому бізнес-сезоні? Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Тільки зараз отримайте знижку -10% при купівлі рішення на рік.

Читайте також:

1 вересня набрала чинності Гаазька Конвенція про судові рішення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини