Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст відкриває Цифровий офіс ДРАЦС

Реклама

Розпочав роботу новостворений Цифровий офіс державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

"Цифровий офіс - це єдине відділення ДРАЦС у місті Києві, яке опрацьовує заяви про замовлення витягів та дублікатів свідоцтв, що подані через портал Дія. Створене задля зручності прийому заяв та ще швидшого їх опрацювання", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Орлова, перебуваючи у будь-якій точці країни - вдома, на роботі, в дорозі, маючи доступ до порталу Дія та електронний цифровий підпис, кожен громадянин має можливість замовити та отримати документ швидко, зручно та без зайвого витрачання часу.

Також зазначається, що сервіс надає можливість отримати повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян з доставкою додому.

Замовити доставку готових документів можна кур'єром або у відділення Укрпошти.

Однак забрати витяги/дублікати самостійно не можна, оскільки відділення не здійснює прийом громадян.

Адвокати із сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також: Подати заяву про шлюб тепер можна в Дії

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини