Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк дозволив продавати населенню безготівкову валюту до 50 тис. грн в місяць в одному банку

Реклама

З метою мінімізації множинності обмінних курсів Національний банк пом'якшує валютні обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти громадянам. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Так, із 29 серпня 2023 року Нацбанк:

  • вперше з початку повномасштабної війни дав змогу банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов'язань для проведення такої операції. Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку;

  • збільшив зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

Відповідні зміни внесені постановою НБУ від 28 серпня 2023 року № 104, яка набула чинності сьогодні, 29 серпня.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Відкрийте бізнес-сезон з LIGA360:Юрист. Отримайте знижку -10% при купівлі рішення на рік. Оберіть свій тариф прямо зараз.

Читайте також:

Нацбанк пом'якшує низку валютних обмежень з 12 серпня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини