Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Положення про Державну податкову службу в частині платіжних послуг

Реклама

Уряд затвердив зміни до Положення про Державну податкову службу.

Відповідна постанова від 22 серпня 2023 року № 888 набрала чинності 25 серпня.

Раніше Мінфін інформував, що затвердженими змінами функції та права ДПС приводяться у відповідність до норм Податкового кодексу (з урахуванням змін, внесених Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг») та Закону «Про платіжні послуги».

Постановою вносяться зміни, відповідно до яких:

  • до небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, які не подали відповідним контролюючим органам ДПС в установлений законом строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків / електронних гаманців платників податків, ДПС застосовуються такі ж фінансові санкції, як і до банків та інших фінансових установ;

  • ДПС надається право отримувати від небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей довідки у порядку та на підставах, визначених законодавством, та на підставі рішення суду - інформацію про обсяг та обіг коштів / електронних грошей на рахунках / електронних гаманцях;

  • ДПС надається право стягувати з небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, пеню за несвоєчасне виконання ними рішень суду, рішень керівника органу стягнення (його заступника або уповноваженої особи) у випадках, передбачених законодавством.

Як дізнатися, чи є ваша компанія у плані-графіку перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - та відкрийте розділ «Перевірки». Спробуйте прямо зараз.

Читайте також:

Комплаєнс-перевірка: що це таке та як до неї підготуватись

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини