Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одна довідка для отримання статусу учасника бойових дій: Кабмін підтримав зменшення кількості необхідних документів

Реклама

Кабмін підтримав розроблений Міноборони проєкт постанови про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков, передає Урядовий портал.

Зазначається, що оновлений підхід передбачає спрощену процедуру отримання статусу учасника бойових дій завдяки зменшенню кількості необхідних документів. А саме: тепер для звернення до відповідних комісій із визначення статусу учасника бойових дій достатньо надавати лише одну довідку про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією рф проти України.

«Ця довідка повинна містити інформацію про документи, які підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане основою для присвоєння статусу учасника бойових дій», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що зазначені зміни полегшать та пришвидшать доступ до передбачених законодавством пільг та гарантій захисникам та захисницям, які боронили та боронять незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у зв'язку з військовою агресією рф проти України.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Читайте також: Міноборони планує створити Військову поліцію України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини