Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощення умов ведення бізнесу на час воєнного стану: Рада підтримала законопроєкт у першому читанні

Реклама

28 липня Парламент ухвалив у першому читанні за основу законопроєкт № 7331 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні».

Документ на період воєнного (надзвичайного) стану пропонує запровадити такі зміни:

  • декларативний принцип на всі види господарської діяльності (крім критичних галузей), для започаткування яких в мирний час потрібно отримувати ліцензії та дозволи;

  • перелік критичних галузей встановлює Уряд;

  • дія раніше виданих строкових ліцензій, дозволів і декларацій продовжується автоматично;

  • подання звітів (повідомлень, інших документів), а також періодичні, чергові платежі за ліцензіями, іншими результатами надання публічних послуг - відтерміновуються.

У Мінекономіки нагадали, що на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Уряд перевів більшість послуг для бізнесу на декларативний принцип, за винятком послуг у галузях ядерної безпеки, безпеки держави, навколишнього середовища, життя і здоров'я людини.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Читайте також:

Опубліковано Закон щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини