Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінвідповідальність за порушення порядку підготовки та допуску водіїв до керування ТЗ: Закон опубліковано

Реклама

Сьогодні, 28 липня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 3234-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами".

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пункту 2 розділу "Перехідних положень", який набирає чинності через три місяці з дня набрання чинності цим Законом.

У вказаному пункті йдеться про внесення змін до статті 15 Закону України "Про дорожній рух". Зокрема, частина 8 цієї станні доповнюється реченнями такого змісту: "Теоретичний іспит складається особою, яка пройшла відповідну підготовку в акредитованому закладі або самостійно опанувала зміст теоретичного модулю типової навчальної програми з урахуванням категорій транспортних засобів. До складання практичного іспиту допускається особа, яка успішно склала теоретичний іспит та пройшла відповідну підготовку з практичного керування в акредитованому закладі".

КУпАП доповнено двома новими статтями, що передбачатимуть адміністративну відповідальність за:

  • порушення порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (ст. 127-3);

  • порушення порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія (ст. 127-4).

Суб'єктами відповідальності будуть виступати виключно посадові особи закладів, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та посадові особи територіальних сервісних центрів МВС.

Адміністративна відповідальність буде наступати лише за умови, що допущені порушення, не містять в собі складу кримінальних правопорушень.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини