Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

28 липня відзначається День Української Державності

28 липня 2023, 13:00
668
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 28 липня, в Україні відзначається День Української Державності.

Зазначене державне свято було започатковано у 2021 році Указом Президента № 423/2021.

«Сьогодні ми відзначаємо День Державності. Вже вдруге - в умовах повномасштабної війни. І всі ми прагнемо, щоб уже наступного року ми відзначили цей день так само у своїй вільній столиці, так само разом із нашими героями, але з перемогою. З перемогою, яка стане початком заслуженого та справедливого миру для всієї нашої землі, для всіх наших людей. Лише перемога над неволею дає справжню свободу, і сила перемоги визначає міцність і тривалість миру», - наголосив Президент під час виступу на заході з нагоди Дня Української Державності.

За словами Володимира Зеленського, українська державність - велична, сповнена емоцій та історії. «А лінія нашої державності тягнеться від князів Аскольда й Володимира Великого до наших воїнів у бойових бригадах і підрозділах на Сході й Півдні країни, які зараз б'ються заради України», зауважив Глава держави.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила Закон № 3258-IX (президентський законопроєкт № 9431) «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України», згідно з яким День Української Державності відзначатиметься 15 липня (замість 28 липня). Згідно з інформацією в картці законопроєкту Президент підписав зазначений законодавчий акт 28 липня.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини