Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

27 липня набрав чинності Закон про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні

Реклама

27 липня 2023 року набув чинності Закон «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який визначив правові засади засудження російської імперської політики в Україні, заборони пропаганди її символіки та встановив порядок ліквідації символіки російської імперської політики.

Міністерство юстиції нагадує, що однією з вимог Закону є невикористання в найменуванні юридичних осіб, політичних партій, інших об'єднань громадян, зареєстрованих на день набрання чинності вказаним Законом, символіки російської імперської політики.

У разі недодержання вищевказаних положень юридичні особи, політичні партії, інші об'єднання громадян зобов'язані протягом 1 місяця з дня набрання чинності цим Законом привести свої установчі документи, найменування та/або символіку у відповідність із цим Законом.

Міністерство юстиції звертає увагу, що на виконання статті 8 цього Закону законодавець передбачає внесення змін, зокрема, до Закону «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», яким буде заборонено присвоювати юридичним особам та об'єктам права власності назви, що пов'язані з російською імперською політикою.

У разі невиконання юридичними особами, політичними партіями, іншими об'єднаннями громадян вимог цього Закону їхня діяльність підлягає припиненню (забороні) в судовому порядку.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Парламентський комітет пропонує депутатам ухвалити закон про адміністративний збір

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини