Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовці, які не мають вищої освіти, зможуть отримати молодше офіцерське звання: Закон набуде чинності 21 липня

Реклама

Сьогодні, 20 липня, в газеті "Голос України" офіційно опубліковано Закон № 2978-IX "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період". Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

У період дії воєнного стану на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу приймаються особи сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, не менше трьох місяців брали безпосередню участь у воєнних (бойових) діях та не менше трьох місяців успішно виконують службові обов'язки на посадах осіб офіцерського складу, перелік яких визначається відповідно Міністерством оборони України та іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Такі особи офіцерського складу не пізніше шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану проходять курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Парламент розширив перелік осіб з числа військовослужбовців, які визнаються особами з інвалідністю внаслідок війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини